(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Trojbarevné osvěžení

Potřebné ingredience
4 vejce, sklenice cukru moučka, 1,5 sklenice polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, sklenice oleje, 0,5 sklenice vlažné vody, 2 lžíce kakaa, 2 tvarohy, 200 g cukru moučka, 1 máslo, 0,5 l pomerančového džusu, vanilkový puding, 2 lžíce cukru
Postup přípravy
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku, vodu, prášek do pečiva a kakao. Upečeme na vymazaném, moukou vysypaném plechu (je možné použít i dortovou formu) a necháme schládnout.
Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme tvaroh (použijte raději krémový ve vaničce). Tento krém natřeme na vychladlý korpus.
Nakonec dáme vařit džus s cukrem. 1 dl dáme stranou a rozmícháme v něm puding, který přilijeme do vroucího džusu. Uvaříme polevu, kterou po odstavení z ohně mícháme až schládne. Potom ji natřeme na moučník, který dáme do lednice vychladit.
Tento zákusek je velice osvěžující. Je také možné použít jiný než pomerančový džus - osvědčil se mi z černého rybízu.
Přeji všem dobrou chuť!
Jana
Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme tvaroh (použijte raději krémový ve vaničce). Tento krém natřeme na vychladlý korpus.
Nakonec dáme vařit džus s cukrem. 1 dl dáme stranou a rozmícháme v něm puding, který přilijeme do vroucího džusu. Uvaříme polevu, kterou po odstavení z ohně mícháme až schládne. Potom ji natřeme na moučník, který dáme do lednice vychladit.
Tento zákusek je velice osvěžující. Je také možné použít jiný než pomerančový džus - osvědčil se mi z černého rybízu.
Přeji všem dobrou chuť!
Jana
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
20. 11. 2009, 14:06








nahlásit